top of page
Conference

FOGYASZTÓVÉDELMI REFERENSEK

A Fogyasztóvédelmi törvény alapján minden referens köteles fogyasztóvédelmi végzettséggel rendelkezni, vagy elvégezni egy hatóság által elfogadott képzést. A képzést a fogyasztóvédelmi hatóságnál kell engedélyeztetni. Ha megvan a referensi végzettség, minden évben releváns fogyasztóvédelmi képzésekkel kell a referensek tudását aktualizálni és frissen tartani. A CP Contact Kft. hivatalosan elismert képző- és vizsgáztatóhely. Sőt még annál is több: ha nem akar saját referensi hálózatot üzemeltetni, mi ezt is megoldjuk!

FOGYASZTÓVÉDELMI REFERENSEK: About
batch-books-document-357514.jpg

Szakreferens képzés és vizsgáztatás

A fogyasztóvédelmi szakreferensek kiképzése nem kis léptékű feladat: sok emberről van szó, és a komoly fluktuáció miatt hiába hiszi azt az ember, hogy megvan az összes referens, és végre hátradőlhet. A referensképzés gyakorlatilag állandóan napirenden marad, és nem csak azért, mert a kiképzett embereink más céghez igazolnak. A jogszabály előírja azt is, hogy a referenseket évente egyszer fogyasztóvédelmi témában továbbképezzük. A CP Contact az elsők között volt, akik a hivatalos vizsgáztató címet elnyerte az illetékes hatóságtól, és többszáz referenst képzett már ki. A továbbképzésre pedig kötetlenebb, akár  egyedi tematikájú képzéseket kínálunk.

aroma-background-black-1415555.jpg

Referensi munka kiszervezése

A referensi hálózat üzemeltetése komoly HR feladat. Adjon inkább egy kávészünetet leterhelt kollégáinak ahelyett, hogy a vállukra helyezi a referensi munkakör súlyát is! Szervezze ki az egészet a CP Contact Kft-hez,  épp úgy, ahogy az IT vagy logisztikai szolgáltatásokat kiszervezi a cég a leginkább hozzáértő, és legköltséghatékonyabb piaci szereplőknek!

FOGYASZTÓVÉDELMI REFERENSEK: Services

Jogszabályi háttér

A Fogyasztóvédelmi törvény 2013. november 4-én, majd később december utolsó országgyűlési ülésnapján elfogadott módosítása alapján a következő társaságok kötelesek fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni:


 • Amelyek fogyasztókat érintő kereskedelemmel, szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak (B2C);

 • Amelyek nem tartoznak a kis,- és középvállalkozásokról szóló törvény hatálya alá (250 fős, 50M Euro árbevétellel bíró);

 • Ahol a gazdasági tevékenység több megyében zajlik, ott megyénként egy referensre lesz szükség;

 • Amelyek a Számvitelről szóló 2000. évi C törvény hatálya alá tartoznak.


A referens feladatai az alábbiak lesznek:


 • A vállalkozás fogyasztóvédelmi tevékenységének figyelemmel kísérése;

 • A vállalkozás alkalmazottainak fogyasztóvédelmi képzése;

 • Több telephely esetén hálózatot kell üzemeltetni, vezetni;

 • Kapcsolattartás Békéltető Testülettel, hatóságokkal.


Elvárások a referenssel szemben:


 • Magyar állampolgárság,

 • Fogyasztóvédelmi szakirányú végzettség, vagy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által elfogadott fogyasztóvédelmi referens képzésen történő eredményes részvétel;

 • A képzések 50 órás alapképzésből, illetve 50-20 órás kiegészítő képzésből állnak (kereskedelem, közszolgáltatások, idegenforgalom és hírközlés);

 • A képzés és a végzettség alól 2014. július 31-ig felmentést lehet kapni, azaz ezideig az is lehet kinevezett fogyasztóvédelmi referens, aki ennek a feltételnek nem felel még meg.

FOGYASZTÓVÉDELMI REFERENSEK: About

KÉRDEZZEN BÁTRAN!
+36 20/506-0305

CP Contact Kft.
Adószám: 14629985243
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-32796854

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54.
Videoton irodaházak, (V. épület, sárga színű, földszint)

E-mail: info(@)cpcontact.hu

Telefonszám: +36 20 506 0305

Fogyasztói panaszokban nem tudunk segíteni! Kérjük, forduljanak a lakóhely szerint illetékes járási hivatalhoz!

Thanks for submitting!

FOGYASZTÓVÉDELMI REFERENSEK: Contact
bottom of page