top of page

febr. 21., H

|

Budapest

Fogyasztóvédelmi újdonságok 2022.

Az új jótállási, szavatossági szabályok, az árfeltüntetés és az akciózás lehetőségei - tanuljon meg az új szabályok szerint kifogást kezelni, vagy szabályszerűen árazni, akciózni! Infoszféra képzés, jelentkezés: https://infoszfera.hu/rendezvenyek/fogyasztovedelem/

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Fogyasztóvédelmi újdonságok 2022.
Fogyasztóvédelmi újdonságok 2022.

Időpont és helyszín

2022. febr. 21. 10:00 – 16:00

Budapest, Budapest, Üllői út, 1089 Magyarország

Miről fog szólni?

A képzés előadója Siklósi Máté, de a rendezvényt az Infoszféra Kft szervezi: JELENTKEZÉS: https://infoszfera.hu/rendezvenyek/fogyasztovedelem/

Tényleg igaz, hogy már egy évig ki kell cserélni a hibás ruhákat, termékeket? Tényleg 1 évig lehet már visszavinni a hibás használt autót, használt telefont is? Igaz, hogy ellehetetleníti az akciókat egy 2022-től életbe lépő új árazási szabály? Mik a tapasztalatok az új jótállási szabályokkal kapcsolatosan? Miért büntet a leggyakrabban a fogyasztóvédelmi hatóság? Kivédhetőek a GVH (versenyhivatal) fogyasztóvédelmi eljárásai?

Az üzletek, webáruházak működésére számos fogyasztóvédelmi jogszabály vonatkozik, amelyek többségével nagyjából minden kereskedő tisztában van. Vannak azonban szabályok, melyek sajnos gyakran változnak.

2022-ben a kellékszavatosság, a jótállás, az árazás, és az akciók megtévesztő, agresszív megjelenítése ezek közé tartozik és a fokozott ellenőrzés miatt egyre több bírságra számíthatunk. 2022. január 1-től lényeges változások léptek életbe!

A 2 éves szavatosságon belül már nem 6 hónapig, hanem 1 évig köteles a kereskedő bizonyítani a hiba eredetét.

Előadónk, a téma egyik legismertebb szakértője, a szakmai nap folyamán bemutatja a fogyasztóvédelem legfontosabb kérdéseit, a változásokat és hozzásegíti a résztvevőket, hogy:

– megismerjék az új szabályokat – tisztában legyenek az összes őket érintő jogszabály részleteivel; – biztosak legyenek benne, mit kell most tudni a jótállásról és a szavatosságról – megismerjék a kötelező jótállás és szavatosság mellett az önkéntes jótállás rendszerét – végiggondolják, hogyan lehet megelőzni, szabályszerűen dokumentálni és profin orvosolni a fogyasztók minőségi kifogásait és panaszait.

Árazás, akciók terén is nagy horderejű változás lesz 2022 májusától. Sokkal nehezebb lesz akciókat hirdetni, mint eddig! A korábbi (áthúzott) ár feltüntetés kötelező lesz, és nem lehet magasabb, mint az előző 30 nap legalacsonyabb ára.

Bemutatjuk, milyen megoldások lehetnek jogszerűek, illetve hogy milyen akciós árfeltüntetés lesz biztosan jogsértő. A cél az új szabályok megismerése, az ezentúl jogsértő gyakorlatok helyetti új megoldások megtalálása. A friss árazási szabályokon túl megmutatjuk az elmúlt évek főbb eljárásait a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok (akciók, kifogyott készletek, megtévesztő állítások, FOMO – azaz agresszív gyakorlatait), és segítünk kialakítani a megfelelés lehetőségeit úgy, hogy a marketing hatékony maradhasson.

RÉSZVÉTELI DÍJ

Tantermi részvétel esetén

29.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

20.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

21.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése február 18-ig beérkezik hozzánk.

Ebéd (személyes részvételnél, igény esetén): 3800 Ft/fő + ÁFA

Online részvétel esetén

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK ONLINE RÉSZVÉTEL ESETÉN

19.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

20.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése február 18-ig beérkezik hozzánk.

A előadáson személyesen, tanteremben, vagy online élő formában is részt vehet! Kérjük, a jelentkezés leadásakor jelölje meg választását!

Megosztom!

Event Info: Events
bottom of page